solid kids nieuws

Betekenis Palmpasenstok:

Buxus: welkom
Al is de stok versierd en vrolijk, hij heeft de vorm van een kruis. De mensen heten Jezus hartelijk welkom in Jeruzalem, zijn vrolijk bij Zijn komst, maar enkele dagen later roepen de mensen: "Weg met Jezus". Hij sterft aan het kruis. De groene takjes (buxus) verwijzen naar de palmtakken waar de mensen mee zwaaien als Jezus Jeruzalem op een ezel binnenrijdt.
Zakje snoep: verraad
Een vriend van Jezus, Judas, verklikt hem. Hij krijgt 30 zilverstukken voor het vertellen waar Jezus is en hoe zijn tegenstanders Hem het beste kunnen pakken, midden in de nacht, bijna niemand die het dan ziet.
Broodhaantje: verloochening
Aan de stok is een broodhaantje geprikt. Dat haantje kraait als een andere vriend van Jezus, Simon Petrus, 3 keer zegt dat hij Jezus niet kent. Hij is Jezus gevolgd en is vlakbij de plaats waar Hij gevangen wordt gehouden. Petrus is bang dat hij ook wordt gepakt. Als mensen zeggen: "Jij hoort toch ook bij Jezus?", zegt hij 3 keer: "Nee". Dan kraait er een haan. Het is vroeg in de morgen.
Eieren: nieuw leven
Deze staan symbool voor nieuw leven. Jezus stierf aan het kruis maar na 3 dagen staat Hij weer op, nieuw leven!!

Gekleurd crêpepapier: opstanding
De stok is omwonden met gekleurd crêpepapier. Het papier wikkelt zich omhoog langs de stok. Dat laat zien dat Jezus is opgestaan. God heeft Hem opgewekt uit de dood. Hij LEEFT.
Bloem:
Een bloem in het midden van de palmpasenstok vertelt hetzelfde: Jezus is opgestaan, Zijn licht is opgegaan (als de zon).

We zijn op tijd klaar en konden we nog even wat drinken en ons klaar maken om naar de kerk te gaan. Voor in de kerk laten de kinderen hun mooi versierde palmpasenstok zien, en dan zingen ze uit volle borst, 'Hosanna, Hosanna, de Koning komt voorbij' enz. De kinderen lopen al zingend de kerk uit en vormen buiten een haag, waar de gemeenteleden tussendoor lopen.

Betekenis Palmpasenstok:

Buxus: welkom